ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

 

    Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δ. Βουρδόγλου και των τριών συντονιστριών εκπαιδευτικού έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ ΑΜΘ Α. Δρίβα, Ι .Μανάφη και Γ. Χαμζαδάκη, το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6/9/2021 Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα « Το σχολικό κλίμα και η μαθησιακή συμπεριφορά» για 167 νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Έβρου.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε αρχικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, από την κα Δ. Βουρδόγλου, ακολούθησε η παρουσίαση της φιλοσοφίας και των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης από τη κ. Ζωή Κασαπίδου, Ψυχολόγο, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου και ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του κ. Στράτου Βραχιώλια, Ψυχολόγου και Επιστημονικά Υπευθύνου του Κέντρου Πρόληψης Έβρου, με θέμα : «Διαμορφώνοντας το κλίμα στην σχολική τάξη».

Η Ημερίδα έκλεισε αφήνοντας έναν πολύ θετικό συναίσθημα στους συμμετέχοντες ενώ εκφράστηκε η διάθεση όλων για συνέχιση της συνεργασίας, καθόλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή υποστήριξη, τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, στο ευαίσθητο ζήτημα των ψυχοκοινωνικών αναγκών όπως αυτές εκφράζονται στη σχολική καθημερινότητα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση και ολοκλήρωση της ημερίδας καθώς και τους εκπαιδευτικούς νεοδιόριστους και αναπληρωτές για την συμμετοχή τους.

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι ευχόμαστε σε όλους (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς) μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!!!

  

 

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Λόγια ψυχής

Βρείτε μας στα Social Media

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ