ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ
Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Πρόληψης Έβρου πραγματοποίησε ενημέρωση των γονέων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, με θέμα: «Πρωτάκια! Κάθε αρχή και δύσκολη;». Ήταν μεγάλη μας χαρά να συναντήσουμε μαμάδες και μπαμπάδες με νοιάξιμο, ενδιαφέρον, αγωνία και προσμονή για την μετάβαση των παιδιών τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Δεδομένου ότι κάθε καινούργια αρχή είναι γεμάτη με έντονα και αμφιθυμικά συναισθήματα, σκοπός μας ήταν η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν την ομαλή μετάβαση στο νέο περιβάλλον του σχολείου, την προσαρμογή των παιδιών, την διαχείριση του αποχωρισμού από την οικογένεια, την ενθάρρυνση της έκφρασης των συναισθημάτων και την συνεργασία σχολείου-οικογένειας για την καλύτερη επικοινωνία και διαχείριση δυσκολιών που μπορεί να ανακύψουν. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν στην συνάντηση και ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες για τα παιδάκια τους.
Ομιλήτριες ήταν η κα Καρυπίδου Ελένη, Ψυχολόγος και η κα Μαϊκούση Σουλτάνα, Κοινωνιολόγος, Στελέχη ΕΣΠΑ του Προγράμματος Υπηρεσιών Πρόληψης –(Υποέργο 3 της πράξης «Ενίσχυση ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία Δικτύου δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων με κωδικό ΟΠΣ 5053814 στο ΕΠ «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020»)
Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του σχολείου, κα Τεμπρίδου Αντιόπη Ελένη, καθώς και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, για την άψογη συνεργασία και την θερμή υποδοχή.

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Λόγια ψυχής

Βρείτε μας στα Social Media

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ