ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας από τον Διευθυντή κ. Κοσμίδη Ιορδάνη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών, σε θέματα φοίτησης και λειτουργίας του σχολείου, καθώς και στην αναγκαιότητα της επικοινωνίας και συνεργασίας των γονέων-κηδεμόνων με το σχολείο.
Για τη σημασία της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας μίλησε στους γονείς και η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης Έβρου κ. Ζωή Κασαπίδου, η οποία αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες της εφηβείας και στις σχέσεις γονέων-εφήβων, προτείνοντας παράλληλα τρόπους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μεταξύ τους. Τόνισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα του διαλόγου με τα παιδιά για τα προβλήματά τους και τη σημασία του τρόπου υποδοχής, ερμηνείας και συζήτησής τους. Επισήμανε, εξάλλου, πως δεν πρέπει να θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο το παιδί, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ίδιο ή την προσωπικότητά του, αλλά ότι είναι μία συγκεκριμένη συμπεριφορά, την οποία και προσπαθούμε να αλλάξουμε.
Στη συνέχεια, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου και να συνομιλήσουν μαζί τους.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κασαπίδου για την εξαιρετική παρουσίαση, καθώς και τους γονείς που παρευρέθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση του σχολείου.

 

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Λόγια ψυχής

Βρείτε μας στα Social Media

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ